nieuws

Veevoerbedrijf ForFarmers mag naar de beurs

ForFarmers in Almelo
ForFarmers in Almelo
De veevoerproducent ForFarmers mag naar de beurs. Dat heeft de ledenraad van de coöperatie FromFarmers donderdagavond bekendgemaakt. De beursgang is omstreden.
Een groot deel van de achterban is het niet eens met de beursgang. Uit een peiling eerder dit jaar bleek dat de helft van de 6300 aangesloten boeren tegen is. Ze willen dat het bedrijf eigendom blijft van de coöperatie FromFarmers. Daarmee hebben de boeren 100 procent van de aandelen ForFarmers in handen. ForFarmers wil naar de beurs om geld op te halen zodat toekomstige overnames bekostigd kunnen worden. Het bedrijf wil verder groeien in Noordwest-Europa. De mengvoederproducent is nu al de grootste van Europa.

Besluit is nog niet definitief

Een definitief besluit over de beursgang moet nog genomen worden tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De beursgang van ForFarmers is een lang gekoesterde wens van het bedrijf. De aangesloten boeren zijn bang dat de kwaliteit van het veevoer onder druk komt te staan en dat het voer duurder zal worden. De ledenraad is nu toch akkoord met de beursgang onder voorwaarde dat de coöperatie zeggenschap houdt "en dat het principe goed voer tegen een marktconforme prijs wordt bewaakt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.