nieuws

Zwolle is mkb-vriendelijkste stad van Nederland, Enschede op plek drie

MKB Nederland
MKB Nederland
Van alle 36 grootste plaatsen in Nederland zijn ondernemers in Zwolle het beste af. Dat is de uitkomst van de tweejaarlijkse verkiezing van MKB-Nederland.
Zwolle werd twee jaar geleden nog derde. Wethouder economische zaken Rene de Heer zegt dat Zwolle luistert naar ondernemers. In de Telegraaf zegt hij: "We laten hen bepalen waar de prioriteiten in onze economische agenda liggen. En ze hebben allemaal hun eigen vaste aanspreekpunt bij ons. Heeft iemand een wens of verzoek, dan helpt zo'n casemanager hem op de snelste manier langs alle benodigde loketten."
Bij de verkiezing maakt MKB-Nederland onderscheid tussen gemeenten en grote steden. In de verkiezing komt ook Enschede goed uit de bus. Volgens MKB-Nederland is Enschede de derde grote stad waar ondernemers het beste af zijn. Rijssen-Holten behoort tot de mkb-vriendelijkste gemeenten. Rijssen-Holten staat op plek twee, achter de gemeente Bergambacht. Begin dit jaar werd Rijssen-Holten al uitgeroepen als beste mkb-gemeente in Overijssel.
De gemeente is er blij mee. "Een prachtige plek, zeker iets om erg trots op te zijn", zeggen burgemeester Arco Hofland en wethouder Ab Stegeman. "Het geeft aan dat we ondanks de economische crisis toch goed met onze ondernemers communiceren en samenwerken."
De ranglijst van beste ondernemersgemeenten werd gemaakt op basis van onderzoek onder iets meer dan 18.000 mkb'ers. Die gaven hun mening over vier punten: de algehele tevredenheid, het imago, communicatie en beleid en de gemeentelijke lasten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.