nieuws

Burgemeester doet beroep op tbs-moeder: blijf weg uit Enschede

Burgemeester Den Oudsten van Enschede
Burgemeester Den Oudsten van Enschede
Burgemeester Peter den Oudsten doet een beroep op de vrouw die in 2010 werd veroordeeld tot een celstraf en tbs, om niet naar Enschede te komen. "Als ze zich werkelijk iets aantrekt van het lot van haar dochter, dan blijft ze weg", zegt hij in de Twentsche Courant Tubantia.
De krant schrijft verder dat Den Oudsten in gesprek is met de reclassering en het Openbaar Ministerie om te voorkomen dat de moeder haar dochter tijdens haar verlof tegenkomt. Volgens Den Oudsten is dit proefverlof onlangs vanwege de commotie en gesprekken met betrokkenen uitgesteld.
De burgemeester zegt dat zijn bevoegdheden beperkt zijn en dat hij de moeder niet bij voorbaat de toegang tot de stad kan ontzeggen. In de krant zegt hij dat hij zo’n maatregel pas zou kunnen nemen als er maatschappelijke onrust kan worden aangetoond. "Ik kan dat nu alleen via overleg regelen. Ik hoop dat de moeder zich echt iets wil aantrekken van het lot van haar dochter."
Begin oktober zei Den Oudsten al dat hij zijn best ging doen om te voorkomen dat de vrouw weer naar Enschede komt. De vrouw probeerde in maart 2009 haar twee kinderen en zichzelf om het leven te brengen. Ze is in het kader van resocialisatie weer op vrije voeten.
Een groep verontruste mensen, onder wie de vader van de kinderen, wil voorkomen dat ze terug komt naar Enschede. Op Facebook maakten ze een pagina waar handtekeningen worden verzameld om de moeder uit Enschede weg te houden. Dat leverde bijna tweeduizend handtekeningen op. Ook werden er handtekeningen ingezameld bij een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. Alle acties samen leverden volgens de Twentsche Courant Tubantia zo'n 11.000 handtekeningen op.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.