nieuws

Tv-opnamen kerstnachtdienst in Enter

Ds. Klaas van der Kamp en predikant Ronald Cornelissen
Ds. Klaas van der Kamp en predikant Ronald Cornelissen
Naar goed gebruik organiseert RTV Oost ook dit jaar een kerstnachtdienst in de streektalen van Overijssel, in samenwerking met de Stichting Twentaal. De tv-opnamen vinden op zaterdag 21 december plaats in de Hervormde Kerk in Enter. Publiek is weer van harte welkom bij deze oecumenische dienst.
Voorgangers zijn ds. Klaas van der Kamp, predikant van de Protestantse Kerk Nederland en secretaris van de Raad van Kerken en Ronald Cornelissen, bisschoppelijk vicaris in Overijssel. Het thema van de viering dit jaar is ‘A'j nen engel enteagen komt’.
De verschillende streektalen die in Overijssel worden gesproken zijn in de kerstnachtdienst te horen in lezingen, preek en zang. De bijbelteksten worden gelezen door Mirjam Kappert, Fleur ter Haar leest een gedicht. Het orgel wordt bespeeld door Gerrit Kraa met medewerking van trompettisten. Verder wordt aan de dienst meegewerkt door het koor TODA uit Rijssen. Bij het lied ‘Vrea in ’n nach’ wordt TODA begeleid door de Russische violist Hrayr Ter-Sargsyan.
RTV Oost nodigt belangstellenden van harte uit om de kerstnachtdienst bij te wonen! De Hervormde Kerk is te vinden aan de Dorpsstraat 55 in Enter. U bent welkom vanaf 19.00 uur, de aanvang van de dienst is om 19.30 uur en de entree is gratis. U wordt naar goed Twents gebruik welkom geheten door midwinterhoornblazers!
De kerstnachtdienst wordt door TV Oost uitgezonden op dinsdag 24 december om 20.00 en 23.00 uur. Op Eerste Kerstdag is de dienst om 07.00 uur te horen bij Radio Oost, dezelfde dag wordt om 09.00 en 14.00 het tv-verslag herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.