nieuws

Veranderingen op komst bij Heracles Almelo

Heracles Almelo verschijnt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met een gewijzigd elftal aan de aftrap.
Trainer Jan de Jonge wilde vrijdag zijn opstelling nog niet prijsgeven, maar liet wel doorschemeren dat er wat gaat veranderen. Dat heeft voor een deel te maken met de speelwijze van FC Utrecht, dat doorgaans aantreedt met een ruit op het middenveld en slechts twee echte aanvallers. "In principe heb je dan maar drie verdedigers nodig om Utrecht te bestrijden. Dus dat is een optie", aldus De Jonge.

Spitsroeden lopen

De wijzigingen hebben ook te maken met het tegenvallende spel van de Almeloërs zelf. "We moeten meer kansen creëren en meer doelpunten maken", beseft De Jonge. Om dat te bewerkstelligen, lijken Simon Cziommer en Iliass Bel Hassani af te stevenen op hun eerste basisplaats bij Heracles. "Alle achttien spelers in de wedstrijdselectie van morgen komen in aanmerking voor een basisplaats. Maar het gaat om de goede afstemming. We willen wat stappen zetten op voetballend gebied, maar we willen niet met beide voeten in het riool terechtkomen. Dus daarin is het wel spitsroeden lopen."
De mogelijke entree van Cziommer en Bel Hassani zou ten koste gaan van Jens Jurn Streutker. Jeroen Veldmate komt zeker niet in actie tegen FC Utrecht; de verdediger kampt met griep. Mike te Wierik is weer hersteld van zijn kuitbeenblessure, maar het is nog onduidelijk of hij direct terugkeert in de basis. Bij Heracles ontbreken verder nog Milano Koenders (knie), Aleksei Kangaskolkka (voet) en Edwin Gyasi (sleutelbeen).
Het duel in het Polman Stadion begint zaterdag om 20.45 uur. Dennis Higler is de leidsman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.