nieuws

Geen gezondheidsrisico asbest Thorbecke Zwolle, lessen maandag hervat

Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle
Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle
Op middelbare school het Thorbecke in Zwolle worden maandag de lessen weer hervat, nadat de school eind deze week dicht ging vanwege de vondst van asbest. Uit onderzoek blijkt dat er geen gezondheidsrisico is en ook nooit is geweest.Â
Donderdag werd duidelijk dat er mogelijk asbest zat in het schoolgebouw aan de Dokter van Heesweg. De directie besloot daarom uit voorzorg alle leerlingen en personeelsleden naar huis te sturen.
Een eerste onderzoek op donderdag leverde vragen op, waarop uitgebreid lucht- en kleefmonsters zijn afgenomen. Vrijdagmiddag bleek dat deze helemaal schoon waren. De asbest die donderdagmorgen werd gevonden zat alleen in afgesloten ruimten en heeft niet de lucht in het gebouw besmet.
De grote sportzaal, bijbehorende kleedruimtes en het zorglokaal blijven voorlopig gesloten. Deze stonden al gepland om verbouwd te worden, nu wordt gelijk gestart met de sanering. Leerlingen en personeel van het Thorbecke kunnen maandag gewoon weer het gebouw in. Alle lessen gaan gewoon zoals gepland van start.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.