nieuws

Financiële maatregelen bij BAM Infratechniek en Bouw

Alle medewerkers van BAM Infra en BAM Bouw zijn vanmiddag in de evenementenhal in Hardenberg ingelicht vanwege financiële maatregelen voor het personeel. Ze hadden een brief ontvangen om daar te verschijnen.
BAM heeft, zoals veel bedrijven, last van de recessie. Volgens meerdere medewerkers wordt er vooral gesneden in de reisuren, die niet geheel meer betaald gaan worden. Het kledinggeld gaat verdwijnen. In plaats daarvan krijgt het personeel nu een kledingpakket. Op het honderd procent betalen van het salaris in de periode dat men thuiszit door het winterse weer, wordt veranderd in een zeventig procent betaling. Tot nu toe zullen er, aldus de medewerkers geen ontslagen vallen bij BAM.
De directie van Bam Infratechniek heeft een andere lezing. Volgens hen ging de bijeenkomst over harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. Dit zou plaatsvinden in overeenstemming met de ondernemingsraad van BAM. Medewerkers van de BAM geven echter aan dat er van harmonisatie geen sprake kan zijn omdat er sprake is van twee van toepassing zijnde cao's, namelijk bouw en klein metaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.