FC Twente weer aan kop na overwinning bij Roda JC

FC Twente is weer gedeeld koploper in de eredivisie. De ploeg uit Enschede won vrijdag in Kerkrade de uitwedstrijd bij Roda JC, 1-2.
Halverwege keek FC Twente nog tegen een achterstand aan. De ploeg speelde slecht en moest vlak voor rust een doelpunt van Guus Hupperts incasseren. FC Twente kreeg nauwelijks kansen in de eerste helft.

Twente leeft op

Het tweede bedrijf was veel beter van de bezoekers. Twente ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg legio mogelijkheden. Uiteindelijk was het Luc Castaignos die de 1-1 aantekende. De aanvaller scoorde simpel na een knappe assist van Younnes Mokthar, die in de basis mocht beginnen. Niet veel later maakte de andere clubtopscorer Quincy Promes de winnende treffer. Promes kreeg de bal gelukkig tegen zich aan van doelman Kurto en had zelf geen weet van de treffer. Promes raakte geblesseerd bij die actie en moest vervangen worden door Eghan.

Goede kansen voor Roda JC

FC Twente bleef in de slotfase de bovenliggende partij en kreeg ook goede kansen via Eghan en Tadic, maar zij vonden Kurto op hun weg. Roda JC kreeg uit het niets ook nog twee goede mogelijkheden. Wiljan Pluim, vorig jaar nog PEC Zwolle, kon vrij aanleggen in het strafschopgebied. Zijn schot ging echter over. In blessuretijd kwam FC Twente nog goed weg toen een prachtig schot van Mark-Jan Fledderus op de paal belandde.
FC Twente is zeker tot zondag koploper in de eredivisie. De concurrenten Vitesse, AZ en Ajax komen zondag pas in actie. Vitesse heeft nu evenveel punten als FC Twente.

Roda JC - FC Twente 1-2

1-0 Hupperts (39)
1-1 Castaignos (69)
1-2 Promes (79)
Scheidsrechter: Gözübüyük
Geel: Schilder, Gutierrez, Tadic (FC Twente), Luijckx en Kali (Roda JC)
Roda JC: Kurto, Dijkhuizen, Luijckx, Bonevacia (Shkurtaj/88), Van Peppen, Fledderus, Donald (Djoum/79), Kali, Hupperts, Pluim (Höcher/88) en Nemeth.
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder (Breukers/46), Ebecillio, Tadic, Gutierrez, Promes (Eghan/82), Castaignos en Mokhtar.