nieuws

Sperweruil blijft populair: opnieuw paar honderd vogelaars in Zwolle

Een week nadat de sperweruil voor het eerst werd gezien in Zwolle, is de bijzondere vogel nog altijd mateloos populair. Er zijn opnieuw een zo'n tweehonderd vogelaars op de been om een glimp op te vangen van de bijzondere uil die nu ergens in de buurt van de Marsweg verblijft.
De uil is gezien in de buurt van Doepark de Nooterhof in Zwolle, in de richting van bedrijventerrein Marslanden. Op de parallelweg van de Marsweg staat het inmiddels helemaal vol met geparkeerde auto's van de fanatieke vogelaars. Onder andere vogelaars uit België, Frankrijk en Duitsland zijn naar Zwolle getogen om de sperweruil te komen bewonderen. De grote groep spotters leidde vanmiddag voorbijrijdende automobilisten dusdanig af, dat een ongeluk ontstond.

Vorige week voor het eerst gezien

De gekte rondom de sperweruil begon vorige week, toen voor het eerst een spottersmelding werd gedaan. Het nieuws dat de bijzondere uil in Zwolle verbleef verspreidde zich snel en tientallen mensen gingen op zoek om het dier ook te bewonderen.

Zeldzame vogel

Reden dat het dier nog altijd zoveel aandacht krijgt is dat de sperweruil een zeer zeldzame vogel is. De afgelopen honderd jaar werd de uil nog maar drie keer eerder gezien in Nederland, voor het laatst in 2005 in Drenthe. De uil leeft vooral in bossen in het noorden van Europa.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.