nieuws

Hout van Hout Oldenzaal baalt van faillissement naamgenoot Enschede

Hout van Hout Oldenzaal
Hout van Hout Oldenzaal
Het faillissement van Hout van Hout in Enschede heeft ook gevolgen voor het gelijknamige bedrijf in Oldenzaal. Meerdere klanten hebben inmiddels hun bestelling geannuleerd omdat ze bang zijn dat ook het Oldenzaalse bedrijf ten onder zal gaan. Volgens de eigenaar is daar totaal geen sprake van.
Afgelopen week sprak de rechtbank in Almelo het faillissement uit over het bedrijf Hout van Hout in Enschede. Binnen twee dagen leverde dat de Oldenzaalse naamgenoot een annulering op. Volgens eigenaar Broen had de klant aangegeven 'liever zaken te doen met een stabiele organisatie'. De klant had net daarvoor het nieuws gehoord over het faillissement van Hout van Hout in Enschede en had geen vertrouwen meer in de Oldenzaalse naamgenoot.

Al langer last van

Erg vervelend, zo zegt Broen. Hij heeft al anderhalve maand last van de financiële problemen bij zijn Enschedese collega. Vanaf het moment dat de krant schreef over een mogelijk faillissement, annuleerden ook klanten van het Oldenzaalse bedrijf hun orders. Toch is er volgens hem geen reden voor klanten om zich zorgen te maken. "We zijn losstaande filialen. Behalve dezelfde naam wordt niets gedeeld."

Niet eerste naamsverwarring

Het is niet de eerste keer dat een faillissement problemen oplevert voor een naamgenoot. Begin deze maand ontstond er ook al verwarring toen natuursteenbedrijf Joosting uit Oldenzaal failliet werd verklaard. Nadat het faillissement bekend werd, kreeg ook natuursteenbedrijf Joostink - met een k dus - Losser ineens geen telefoontjes meer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.