nieuws

Tien mannen in Ommen halen 2000 euro op met snor tijdens Movember

Mo Bros Ommen haalt tweeduizend euro op tijdens Movember
Mo Bros Ommen haalt tweeduizend euro op tijdens Movember
Tien mannen uit Ommen hebben samen tweeduizend euro binnengehaald voor onderzoek naar alle mannelijke vormen van kanker. Ze hadden hun snor laten staan voor de actie Movember.
Het initiatief in Ommen kwam van Bas Bosscher, Marcel Kerskes en Robin Veurink. Ze maakten de groep 'Mo Bros' compleet met nog zeven andere mannen en lieten zich sponsoren voor het laten staan van hun snor. Vandaag werden de snorren weer afgeschoren en werd het eindbedrag van tweeduizend euro bekend gemaakt.

Vijfde keer Movember

Movember is een samentrekking van de woorden 'moustache' (snor) en 'november'. Elk jaar laten mannen in de hele wereld in november hun snor staan om aandacht te vragen voor mannelijke vormen van kanker, zoals prostaatkanker en teelbalkanker. In Ommen deden tien mannen dat als de 'Mo Bros'.
Dit jaar is Movember voor de vijfde keer georganiseerd in Nederland, met meer deelnemers dan ooit. Ruim vijftienduizend deelnemers haalden samen ruim 750.000 euro op voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek. In 2013 lieten onder anderen de bekende Nederlanders Edgar Davids, Hans van Breukelen, Rintje Ritsma en Humberto Tan hun snor staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.