nieuws

Toerrit voor behoud NK Wielrennen in Ootmarsum

In Ootmarsum wordt vandaag gefietst met als doel het NK Wielrennen in Ootmarsum te houden. De toerrit is vanmorgen om tien uur begonnen.
Het leek erop dat het evenement volgend jaar niet in Ootmarsum gehouden kan houden omdat de organisatie de begroting niet rond kreeg. Maar verschillende partijen hebben in korte tijd toch 100.00 euro bij elkaar gekregen. Via sponsoring was er al 200.000 euro. Dat betekent dat er nu nog een tekort is van 50.000 is. Dat geld probeert de organisatie nu via het bedrijfsleven binnen te halen. 

Bekende deelnemers

De toerrit van vandaag was al georganiseerd voordat duidelijk werd dat er 100.000 euro bij kwam voor het evenement. De rit gaat gewoon door om die laatste 50.000 euro bij elkaar te krijgen. Tientallen wielrenners uit Overijssel zetten zich daar vandaag voor in. Bekende namen als Rudi Kemna, Tom Veelers, Albert Timmer en Kirsten Wild doen mee. Ze zijn op de Kuiperberg begonnen en rijden dan twee keer het beoogde parcours van het Nederlands Kampioenschap. In totaal zijn er 300 deelnemers.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.