nieuws

Cliënten hebben moeite met betalen eigen risico Menzis uit Enschede

Menzis
Menzis
Honderdduizenden mensen hebben moeite om het eigen risico van de zorgverzekering te betalen.
Dagelijks melden honderden mensen zich bij de zorgverzekeraars voor een betalingsregeling, zo schrijft De Telegraaf. Zorgverzekeraar Menzis uit Enschede krijgt maandelijks ongeveer 8000 aanvragen voor uitstel van betaling. Zorgverzekeraar Salland verzekeringen uit Deventer heeft tweeduizend wanbetalers.
De maandelijkse premie is voor de meeste consumenten nog betaalbaar, maar het eigen risico blijkt in veel gevallen het grote struikelblok, stelt een woordvoerder van Menzis. Nynke Wiersma van Salland verzekeringen ziet geen opvallende stijging in het aantal wanbetalers. "Bij ons is 80% van de wanbetalers al jaren wanbetaler."
Volgens Wiersma is er veel mogelijk om te voorkomen dat je als wanbetaler de boeken in gaat. "Op het moment dat je moeite hebt om je zorgverzekering of eigen risico te betalen dan kunnen we altijd kijken naar een individuele betalingsregeling." Salland verzekeringen bied net als veel andere verzekeraars ook al de mogelijkheid om gespreid te betalen zodat klanten niet in één keer een groot bedrag terug hoeven te betalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.