nieuws

Lars van Galen: topkok in wording

Restaurant 't Lansink in Hengelo kreeg vorige week maandag een Michelinster. Opmerkelijk, want de huidige eigenaren kochten het restaurant nog maar 2 jaar geleden. Chef-kok Lars van Galen schuift vanavond aan in En Dan Nog Even Dit.
Nog opmerkelijker is dat Lars van Galen afgelopen woensdag nóg een prestigieuze prijs won.
Als lid van het Koksgilde Nationaal Team van Nederland won hij goud tijdens de Salon Culinaire Mondial in Basel.
Deze kookwedstrijd voor landenteams met topkoks wordt eens in de zes jaar georganiseerd en duurde vijf dagen. De wedstrijd bestaat uit het maken van een koud buffet en een driegangendiner voor honderd personen. Voor het koud buffet op maandag kreeg het Nederlands team zilver en voor het driegangendiner op woensdag goud.
Wat is het geheim van deze topkok in wording, die de afgelopen jaren opmerkelijk veel prijzen in de wacht sleepte?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.