nieuws

Rechtbank verlengt tbs van vrouw uit Staphorst

Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug
Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug
De rechtbank heeft de tbs van een vrouw uit Staphorst verlengd met twee jaar.
De vrouw bracht in 2008 haar driejarige dochter om het leven. Ze probeerde ook haar andere kinderen en zichzelf om het leven te brengen, maar dat mislukte. De rechtbank veroordeelde de vrouw tot drie jaar cel en tbs. In 2011 werd haar tbs met twee jaar verlengd. Ze wordt behandeld in tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug.
In september maakte het Openbaar Ministerie het voornemen bekend om de tbs opnieuw met twee jaar te verlengen. Daartegen maakte de vrouw bezwaar. Zij wilde dat de tbs met één jaar verlengd zou worden.
De rechtbank oordeelde in het voordeel van het Openbaar Ministerie, onder meer om geen valse verwachtingen bij de vrouw te wekken. Het is immers niet zeker dat ze binnen een jaar is uitbehandeld, hoewel ze de afgelopen twee jaar  flinke stappen heeft gemaakt in de behandeling.
Het contact met haar echtgenoot is verbeterd en tijdens begeleide verloven ziet ze haar kinderen. Binnen de muren van Veldzicht verricht ze schoonmaakwerkzaamheden en heeft ze een opleiding tot apothekersassistent afgerond. De behandeling van de vrouw wordt voorgezet in een woning van de kliniek in Zwolle.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.