nieuws

Arie Slob meest betrouwbare autoverkoper vinden zelfstandig ondernemers

Als ZZP'ers een tweedehands auto van een politicus zouden moeten kopen, dan hebben ze het meeste vertrouwen in Arie Slob uit Zwolle, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer.
Dat blijkt uit een onderzoek van ZZP Netwerk Nederland onder haar leden. Leden die de afgelopen twee weken inlogden op de site van ZZP Netwerk Nederland kregen de vraag welke fractievoorzitter uit de Tweede Kamer zij het meest vertrouwden. Als voorbeeld werd daarbij de aankoop van een tweedehands auto bij de fractievoorzitters genomen.
Van de 423 ZZP'ers die inlogden op de site antwoordden 23 procent het liefst een deal te sluiten over een tweedehands auto met Arie Slob.

Invloed politieke besluiten

"Elk jaar proberen wij het vertrouwen in de politiek te meten," zegt Jerry Helmers , voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "Het is wel zo dat de politiek besluiten neemt, die direct van invloed zijn op het ondernemerschap van de ZZP'er."
Opvallend is de lage score van Alexander Pechtold van D66. Slechts 2 procent van de ZZP'ers zou een tweedehands auto van hem willen open. "Deze lage score is vooral opvallend omdat D66 zich steeds meer profileert als een partij waarop ZZP'ers zouden moeten stemmen," zegt Helmers.

De uitslag

1. Arie Slob (ChristenUnie) - 23%
2. Cees van der Staaij (SGP) - 16%
3. Sybrand van Haersma Buma (CDA) - 14 %
4. Bram van Ojik (GroenLinks) - 13%
5. Emile Roemer (SP) - 12%
6. Geert Wilders (PVV) - 6%
7. Diederik Samsom (PvdA) - 5%
8. Marianne Thieme (Partij vd Dieren) - 3%
9. Halbe Zijlstra (VVD) - 2%
    Alexander Pechtold (D66) - 2%
    Norbert Klein (50Plus) - 2%
    Louis Bontes (Groep Bontes) - 2%

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.