nieuws

Kapper uit Hengelo haalt ruim 10.000 euro op met Movember

Movember Hengelo
Movember Hengelo
Kapper Robin Liefers uit Hengelo heeft meer dan 10.000 euro opgehaald met de speciale actie voor Movember. Dat gebeurt in het kader van de jaarlijkse wereldwijde actie Movember, waarbij wordt gestreden tegen prostaatkanker en andere mannelijke vormen van kanker.
Over de hele wereld lieten mannen hun snor speciaal in november staan, waarvoor ze zich laten sponsoren. Kapper Liefers heeft zijn vader verloren aan de gevolgen van prostaatkanker en hij wilde deze actie aangrijpen om zich in te zetten voor de strijd tegen deze ziekte. Meer dan vijftig mannen met snor lieten in de salon hun snor afscheren, wat uiteindelijk dus meer dan 10.000 euro opleverde.
Movember is een samentrekking van de woorden 'moustache' (snor) en 'november'. Dit jaar is Movember voor de vijfde keer georganiseerd in Nederland, met meer deelnemers dan ooit. Ruim vijftienduizend deelnemers haalden samen ruim 750.000 euro op voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek. In 2013 lieten onder anderen de bekende Nederlanders Edgar Davids, Hans van Breukelen, Rintje Ritsma en Humberto Tan hun snor staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.