nieuws

Handel en gebruik drugs op AOC Oost in Enschede, drie leerlingen opgepakt

De politie heeft vanmorgen drie VMBO-leerlingen van het AOC Oost in Enschede aangehouden op verdenking van drugsbezit en drugshandel. Dat zegt een woordvoerster van de school.
Volgens de woordvoerster was er al langere tijd een vermoeden van drugsgebruik op de school, maar kon de directie er niet precies de vinger achter krijgen wat er gebeurde. " Leerlingen gingen tijdens de les bijvoorbeeld naar de wc en waren na terugkomst een stuk minder aanwezig."

Externe signalen

"Totdat we vorige week ook externe signalen kregen dat er studenten van onze school betrokken waren bij de handel in drugs. Wij hebben toen aangifte gedaan bij de politie. Vandaag heeft de politie in overleg met justitie een inval gedaan in Enschede. Daarbij zijn drie scholieren aangehouden voor de handel in en het bezit van drugs."
Tijdens de inval door de politie is de school in Enschede ook met een drugshond doorzocht. Daarbij is in de school niets gevonden. Wel zijn bij één van de verdachten mogelijk verboden middelen aangetroffen. Onderzoek moet nog uitwijzen of het om drugs gaat en om welke drugs het gaat.
De woordvoerster noemt de maatregelen die genomen zijn ingrijpend en drastisch. "We zijn geschrokken, maar we moeten de veiligheid van onze leerlingen waarborgen." Welke drugs er verhandeld zouden worden op het AOC in Enschede is niet duidelijk.

Flinke impact

De inval heeft een flinke impact gehad op de school, beaamt De Lange. Het doel heiligt echter de middelen in dit geval. "Dit is een maatschappelijk probleem en wij hebben begrepen dat wij niet de enige VO-school in Enschede zijn die hiermee te maken heeft, maar wij vinden dit niet acceptabel en doen er alles aan om dit soort problemen buiten de schooldeuren te houden."
De leerlingen van de school die zijn aangehouden, worden de komende dagen verhoord. Wat er daarna met ze gaat gebeuren hangt volgens de woordvoerster van het AOC Oost af van de uitkomsten van het onderzoek van de politie.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.