Nieuws

Politie Deventer moet weer ingrijpen bij grote drukte op de Wellekade langs IJssel

Wellekade Deventer gisteravond, toen het nog rustig was
Wellekade Deventer gisteravond, toen het nog rustig was © News United / Rens Hulman
De politie heeft dit weekend weer meerdere bekeuringen uitgedeeld aan mensen die samenkwamen op de verlaagde Wellekade in Deventer De politie spreekt van een minifestival dat rond middernacht ontstond.
In de loop van vrijdagavond werden overlastgevende groepen verwijderd en waar nodig bekeurd. Maar volgens de politie was er rond middernacht 'geen houden meer aan'. Er ontstond een soort minifestival waarbij zo'n honderd aanwezigen 'niet meer aanspreekbaar waren'.

Verregaande maatregelen

Met behulp van mensen van toezicht en handhaving heeft de politie iedereen gesommeerd te vertrekken. Daarbij zijn tien bekeuringen uitgedeeld. De politie zegt het zonde te vinden als door deze incidenten de gemeente moet besluiten verregaande maatregelen toe te passen. 'Zonde voor de mensen die wel verantwoord recreëren'.
Eerder liep het ook al uit de hand aan de Wellekade. Op Koningsdag sloeg de sfeer compleet om toen een feestje ontaardde in een grote vechtpartij. Op Hemelvaartsdag werden twee mensen aangehouden toen zo'n tweehonderd mensen zich niet aan de coronaregels hielden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.