nieuws

Aflevering 10 - Coste Dame Blanche Viognier

Domaine Coste Dame Blanche Viognier
Domaine Coste Dame Blanche Viognier
Deze week heeft wijnkenner Hans Averesch een heerlijk wijn uitgekozen: Coste Dame Blanche Viognier. Het is een volle wijn met een even elegant als intens aroma van pioenrozen en vlierbloesem van wijnproducent Christophe Coste.
De wijn is subtiel en fris smakend met florale mondaroma’s. Door de houtrijping krijgt de wijn nog meer ruggengraat. De wijn heeft een lange volle, zelfs kruidige afdronk en smaakt heerlijk bij salade van krab met saffraansaus of zwezerik met auberginepuree.
In 1974, het geboortejaar van Christophe, verliet zijn vader de coöperatie in Saze en bouwde zijn eigen kelders om de 5 hectare die de opa van Christophe in 1970 kocht te vinifierën en onder de naam van het Domaine te verkopen. Christophe nam na zijn opleiding tot oenoloog in 1998 het bedrijf dat inmiddels 45 hectare groot was over. Vanaf zijn eerste oogst had hij het ideaal voor ogen om biologisch te gaan werken en deze erkenning staat vanaf oogst 2012 op de fles. Een van zijn hobby’s is de olijvengaard waar hij een meer dan bijzondere olijfolie produceert.
Wijnkenner Hans Averesch van Heisterkamp Wijnkopers zoekt in elke aflevering naar heerlijke lokale wijnen die passen bij de lokale gerechten. Kijk voor meer wijnen op de website van Heisterkamp Wijnkopers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.