nieuws

Aflevering 11 - Hiedler GV Tradition

Hiedler Grüner Veltliner
Hiedler Grüner Veltliner
Wijnkenner Hans Averesch heeft deze week een Hiedler GV Tradition geselecteerd, een volle aromatische witte wijn die heerlijk smaakt bij voorgerechten en de Aziatische keuken.
De prachtige zuurgraad en het vele fruit geeft de wijn een zomers gevoel. Sappig fruit als meloen en peer hebben de boventoon. Natuurlijk is het peperige aanwezig. De smaak is krachtig vol en de afdronk lang. De finale doet denken aan rabarber en zoete appels.
Het wijngoed van de familie Hiedler is traditioneel geworteld in Langenlois in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Ludwig Hiedler werkt samen met zijn vrouw María Angeles, afkomstig uit Barcelona. Zij is verantwoordelijk voor de verkoop. Samen hebben ze het bedrijf gebracht tot internationale bekendheid. Het Kamptal telt ongeveer 4200 ha en is hiermee één van de kleinste, maar intensiefst bebouwde wijnbouw-gebieden. De Grüner Veltliner is het meest aangeplante druivenras. Deze wijnen kunnen goed rijpen, dat is mede te danken aan de goede zuurgraad. De wijngaarden van Hiedler liggen op de beste locaties in Langenlois. Hier overlappen twee klimaatzones elkaar. Ludwig Hiedler is een man die luistert naar de druif én de bodem. De wijnboer maakt de wijn, beslist waar én wat hij aanplant en is verantwoordelijk voor de opvoeding. Als hij dit doet met zijn hart, dan vindt je zijn filosofie terug in de ziel van de wijn.
Wijnkenner Hans Averesch van Heisterkamp Wijnkopers zoekt in elke aflevering naar heerlijke lokale wijnen die passen bij de lokale gerechten. Kijk voor meer wijnen op de website van Heisterkamp Wijnkopers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.