nieuws

Aflevering 12 - Hiedler DOS Zweigelt

Hiedler DOS Zweigelt
Hiedler DOS Zweigelt
Deze week heeft wijnkenner Hans Averesch een heerlijke Hiedler DOS Zweigelt uitgekozen, een volle, soepele en fruitige rode wijn die goed past bij grillades en uiteenlopende gerechten maar niet té heftig of té gekruid.
De wijn is donker granaatrood, met de geur van kersen en iets van drop en geeft een gevoel van rondheid en elegantie. De wijn heeft een hart van fruit met middellange afdronk.
Het wijngoed van de familie Hiedler is traditioneel geworteld in Langenlois in het Kamptal, ten noordwesten van Wenen. Ludwig Hiedler werkt samen met zijn vrouw María Angeles, afkomstig uit Barcelona. Zij is verantwoordelijk voor de verkoop. Samen hebben ze het bedrijf gebracht tot internationale bekendheid. Het Kamptal telt ongeveer 4200 ha en is hiermee één van de kleinste, maar intensiefst bebouwde wijnbouw-gebieden. De Grüner Veltliner is het meest aangeplante druivenras. Deze wijnen kunnen goed rijpen, dat is mede te danken aan de goede zuurgraad. De wijngaarden van Hiedler liggen op de beste locaties in Langenlois. Hier overlappen twee klimaatzones elkaar. Ludwig Hiedler is een man die luistert naar de druif én de bodem. De wijnboer maakt de wijn, beslist waar én wat hij aanplant en is verantwoordelijk voor de opvoeding. Als hij dit doet met zijn hart, dan vindt je zijn filosofie terug in de ziel van de wijn.
Wijnkenner Hans Averesch van Heisterkamp Wijnkopers zoekt in elke aflevering naar heerlijke lokale wijnen die passen bij de lokale gerechten. Kijk voor meer wijnen op de website van Heisterkamp Wijnkopers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.