nieuws

Aflevering 13 - Alain Burguet Gevrey Chambertin

Alain Burguet Gevrey Chambertin
Alain Burguet Gevrey Chambertin
Deze week heeft wijnkenner Hans Averesch een mooie Alain Burguet Gevrey Chambertin uitgekozen, een monumentale, complexe wijn die heerlijk smaakt bij magret de canard, en ree met truffeljus.
De wijn heeft een elegante stijl. U ruikt besachtig fruit, gekonfijte kersen en verse kruiden. De smaak is rond en boordevol sap. Mooie, afgeronde tannines completeren de smaak en ondersteunen de complexe zuurgraad.
Burguet is geen type voor wijnconcoursen, integendeel. Hij produceert complete wijnen, zuiver en uitgebalanceerd: bourgognes voor de kenners. In 1974 begon hij zijn Domaine en sinds kort werken zijn beide zonen Jean-Luc en Eric volop mee. Hun manier van werken is buitengewoon zorgvuldig. Van het uitzoeken van de druiven tot het gedoseerd toepassen van hout. De wijnen krijgen nooit meer dan 50% nieuw hout te verteren.
Wijnkenner Hans Averesch van Heisterkamp Wijnkopers zoekt in elke aflevering naar heerlijke lokale wijnen die passen bij de lokale gerechten. Kijk voor meer wijnen op de website van Heisterkamp Wijnkopers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.