nieuws

Restauratie kademuren Kampen klaar

De restauratie van de kademuren van de Burgel in Kampen is afgerond. Ook twee bruggen over deze stadsgracht zijn gerenoveerd.
Anderhalf jaar is er gewerkt aan de restauratie. Opvallend is dat de kademuren er niet nieuw uitzien. De gemeente heeft ervoor gekozen om een steensoort te gebruiken die niet nieuw lijkt, waardoor de gracht zijn historische uitstraling blijft houden.
De renovatie heeft 1,3 miljoen euro gekost. Het grootste deel is betaald door de provincie Overijssel. Volgens gedeputeerde Hester Maij hoort de Burgel bij het cultureel erfgoed van Kampen. Het is daarom belangrijk dat deze behouden blijft.

Nog niet alle wensen zijn vervuld

De herstelwerkzaamheden waren volgens wethouder Ekker hard nodig. De kademuren waren erg slecht. Op een aantal plekken was de muur zelfs ingestort. Bovendien waren de muren te zwak om de kade goed te beschermen tegen het water.
Met de afronding van de renovatie zijn nog niet alle wensen van het gemeentebestuur vervuld als het gaat om verbeteringen aan de Burgel. Het college onderzoekt nog of het mogelijk is om de gracht op een andere manier te verbinden met de IJssel, zodat deze ook toegankelijk wordt voor kleinere bootjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.