nieuws

"Verdachte uit Zwolle moet vrij nu doodsoorzaak vrouw onbekend is"

Agenten zochten op het water naar sporen
Agenten zochten op het water naar sporen
De man uit Zwolle die ervan wordt verdacht dat hij een 27-jarige vrouw uit Ermelo om het leven heeft gebracht, moet direct worden vrijgelaten. Dat verzoek deed de advocaat van de man vanmorgen bij de rechtbank in Zwolle.
Volgens advocaat Wolting uit Zwolle is er onvoldoende bewijs voor moord of doodslag. Vrijdag ontving hij een onderzoeksrapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het instituut heeft de exacte doodsoorzaak niet vast kunnen stellen.

Mogelijke overdosis drugs

Het NFI noemt vier mogelijke doodsoorzaken. Eén daarvan is een overdosis drugs. Wolting vindt dat een plausibele verklaring, gezien de hoeveelheid amfetamine in het bloed van het slachtoffer. "Mijn cliënt zit nu 3,5 halve maand vast. De doodsoorzaak is nog steeds niet bekend. Er is onvoldoende verdenking om hem nog langer vast te laten zitten", vindt Wolting.
De rechters schorsten de zitting vanmorgen een half uur om zich te beraden over het verzoek tot vrijlating. Dat bleek niet genoeg. "Morgenochtend hoor ik de beslissing van de rechtbank", zegt Wolting. Op de zitting werd ook duidelijk dat een instituut in Maastricht de doodsoorzaak gaat onderzoeken. "Een soort van second opinion", zegt Wolting.

Gevonden in de Nieuwe Vecht

Het lichaam van de vrouw werd op zondag 18 augustus gevonden in het water van de Nieuwe Vecht bij molen De Passiebloem, vlakbij het huis van de verdachte. Het lichaam was verpakt tot een soort pakket.
De verdachte werd bijna een week later aangehouden. Hij ontkent dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. In paniek zou hij het lichaam hebben verpakt en in het water hebben gegooid.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.