nieuws

Heracles zonder Bruns en Van Dijk in 'superbelangrijk' restant

Heracles Almelo kan woensdag tijdens het restant van de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet beschikken over Thomas Bruns en Leon van Dijk. De twee ontbreken vanwege blessures.
Bruns en Van Dijk stonden een maand geleden wel in de basis, toen de wedstrijd na twintig minuten werd gestaakt omdat het veld door de hevige regenval onbespeelbaar was geworden. De KNVB heeft bepaald dat beide ploegen met dezelfde spelers aan het restant moeten beginnen, tenzij aangetoond kan worden dat iemand met een blessure kampt.

Wel bij Jong Heracles

Bruns heeft last van een kuitblessure, terwijl Van Dijk herstellende is van een knieblessure. Saillant detail is dat Van Dijk maandagavond wél 90 minuten heeft gespeeld bij Jong Heracles Almelo. Trainer Jan de Jonge: "Leon is vijf weken geblesseerd geweest en moest wat ritme op doen. Dat is het verhaal." Zijn afwezigheid maakt wel de weg vrij voor de eerste rechtsback, Mike te Wierik, om terug te keren in het elftal. Hij was geblesseerd toen het eerste deel van het duel werd gespeeld. Bruns wordt woensdag vervangen door Iliass Bel Hassani. Jeroen Veldmate, die de afgelopen dagen ziek was, kan wel gewoon spelen.
Heracles verloor de laatste drie competitiewedstrijden en staat nog maar net boven de gevarenzone. De ontmoeting met Go Ahead Eagles wordt dan ook gezien als een echt 'zespuntenduel'. "De wedstrijd is superbelangrijk, omdat je punten wilt en moet halen", aldus De Jonge.

Achteruit lopen

De oefenmeester is niet bang dat de toenemende druk verlammend gaat werken: "Ik vond dat we het zaterdag tot de 1-1 heel aardig deden. Na de 1-1 werden we bang en gingen we achteruit lopen. Dat moeten we niet meer doen. Dus daar zijn we mee bezig geweest, zonder daar te veel de nadruk op te leggen."
Het restant van 71 minuten begint woensdag om 20.45 uur. De wedstrijd is live te volgen via Radio Oost.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.