nieuws

Achmea schrapt duizenden banen in reorganisatie

Verzekeraar Achmea schrapt vierduizend banen. Een woordvoerder bevestigde vanmorgen dat het concern flink gaat reorganiseren. Het hoofdkantoor van Achmea zit in Leiden maar het bedrijf heeft door het hele land vestigingen, zo zit in Zwolle het regio Zorgkantoor.
Om acht uur wordt het personeel ingelicht. Tegenover 1Vandaag verklaarde bestuursvoorzitter Van Duin dat het massaontslag nodig is om de marktleiderspositie in Nederland te kunnen behouden. De komende drie jaar worden daarom vierduizend voltijdbanen geschrapt, twintig procent van het totale personeelsbestand.
Op welke afdelingen de ontslagen precies zullen vallen, valt volgens Van Duin nog niet te zeggen, maar wel dat alle lagen van de organisatie getroffen zullen worden.

Tweede bezuiniging in korte tijd

Achmea bezuinigde eerder al door 2500 banen te schrappen. Begin dit jaar zei bestuursvoorzitter Willem van Duin dat er verder gesneden zou moeten worden in de kosten. Hij wil nog eens 200 miljoen euro bezuinigen. Daarbij sloot hij niet uit dat er opnieuw banen sneuvelen.
Klanten van de verzekeraar doen steeds vaker via internet hun zaken. Er worden minder aanvullende zorgverzekeringen afgesloten en klanten verhogen het eigen risico, wat minder premie-inkomsten oplevert. Ook zijn er veel minder levensverzekeringen afgesloten. Achmea is bekend van de merken Centraal Beheer, Agis, Interpolis en Zilveren Kruis.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.