nieuws

Vakbonden onaangenaam verrast: "Reorganisatie Achmea komt te laat"

Kantoor Achmea in Zwolle
Kantoor Achmea in Zwolle
Het massaontslag bij verzekeraar Achmea betreft voor een deel gedwongen ontslagen. Volgens vakbond CNV komt de reorganisatie te laat en zijn medewerkers daar de dupe van. "Zij worden nu verrast", stelt de bond. Achmea kondigde vanmorgen aan vierduizend banen te schrappen vanwege een reorganisatie.
CNV vindt dat Achmea veel eerder een signaal hadden kunnen geven dat het deze kant op zou gaan. Nu hebben werknemers weinig tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

Sociaal plan

Vakbond De Unie wil dat de verzekeraar er voor gaat zorgen dat er ook een sociaal plan is voor personeel dat in de tweede helft van 2014 werkloos wordt. Er ligt op dit moment al een sociaal plan, opgesteld vanwege een eerder aangekondigde reorganisatie waarbij 2500 banen werden geschrapt.
Dat sociale plan loopt tot 30 juni 2014. De Unie roept Achmea op om de voorwaarden ook te laten gelden voor werknemers die na die datum op straat komen te staan. Bestuurder De Vries van De Unie: "Als je de meest vertrouwde verzekeraar wilt zijn, dan verzeker je ook je eigen personeel tegen werkloosheid. Daarom vraagt De Unie aan Achmea om het huidige sociaal plan door te trekken."

Inkomsten onder druk

Achmea wil reorganiseren omdat de premie-inkomsten onder druk staan, onder meer doordat steeds meer mensen hun eigen risico verhogen en omdat er minder aanvullende verzekeringen worden afgesloten. Daarnaast sluiten steeds meer klanten hun verzekering via internet af.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.