nieuws

Verdachte moord op vrouw bij Passiebloem Zwolle vrijgelaten

De man die was opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Zwolle, 18 augustus dit jaar, is weer op vrije voeten. De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis opgeheven. Gisteren vroeg de advocaat van de verdachte daar om omdat onzeker is of de vrouw wel is vermoord.
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan niet met zekerheid zeggen waardoor de vrouw om het leven is gekomen. Verwurging, verstikking, verdrinking of een overdosis behoren volgens het NFI allemaal tot de mogelijkheden. Ook ingewonnen advies bij The Maastricht Forensic Institute heeft nog geen volledige duidelijkheid gegeven.
Om een verdachte langere tijd vast te zetten, moeten er sterke aanwijzingen zijn dat deze verdachte betrokken is geweest bij een ernstig strafbaar feit zoals moord of doodslag. Die aanwijzingen moeten meer zijn dan alleen een verdenking. Omdat de forensisch deskundigen geen uitsluitsel kunnen geven, oordeelt de rechtbank dat er in dit geval niet genoeg redenen zijn om de verdachte opgesloten te houden. Hij mag daarom in vrijheid afwachten hoe de zaak verder gaat, hij blijft wel verdachte.
Het lichaam van de 27-jarige vrouw uit Ermelo werd zondag 18 augustus gevonden in de Nieuwe Vecht in Zwolle, vlakbij molen De Passiebloem. Op 22 augustus werd een 29-jarige verdachte gearresteerd voor betrokkenheid bij haar dood. Hij was een bekende van de vrouw. De man ontkent dat hij haar om het leven heeft gebracht. In paniek zou hij het lichaam hebben verpakt en in het water hebben gegooid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.