nieuws

Geen nader onderzoek naar fatale val van balkon in Enschede

Rechtspraak
Rechtspraak
Er komt geen nader onderzoek naar een fatale val van man vanaf een balkon in de Enschedese binnenstad. Dat heeft de rechtbank in Almelo woensdag besloten. De advocaat van de man, die ervan verdacht wordt dat hij het slachtoffer bewust van het balkon duwde, had daarom gevraagd.
Naar de fatale val op het Van Heekplein, waarbij de 17-jarige Stefano Eikenaar om het leven kwam, is onderzoek gedaan. Specialisten van de Universiteit in Maastricht onderzochten een aantal scenario's en concluderen volgens het Openbaar Ministerie dat het waarschijnlijk is dat het slachtoffer geduwd is.
Advocaat Kalk zegt vele vraagtekens te hebben bij die conclusie. Volgens hem deugt het onderzoek niet, omdat de deskundigen dummy's gebruikten die veel lichter waren dan het slachtoffer. Kalk wilde meerdere deskundigen horen, waaronder oud-vuurwerkramprechercheur De Roy van Zuydewijn, maar ook de jonge forensisch onderzoeker Rob ten Hove uit Rijssen. Laatstgenoemde bestudeerde het Maastrichtse rapport en had daar vraagtekens bij.
Drank en drugs spelen mogelijk een rol
De 37-jarige Enschedeër zit al sinds januari dit jaar vast, verdacht van moord of doodslag. Bij de politie vertelde de man dat hij Stefano een duw gaf, waardoor deze viel. Later vertelde hij dat het slachtoffer en hij ruzie hadden op het balkon. Tijdens een worsteling zou het slachtoffer toen over het balkonhekje zijn gevallen. Mogelijk zou drank- en drugsgebruik daar een rol in gespeeld hebben.
De rechtbank wil binnen drie maanden verder met de strafzaak. Begin volgend jaar zal de zaak inhoudelijk op zitting komen. Dan worden ook de deskundigen van de Universiteit in Maastricht onder ede gehoord over hun conclusies. De 37-jarige verdachte blijft tot die tijd in voorarrest.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.