nieuws

Vervolg duel GA Eagles en Heracles eindigt in gelijkspel

Het restant van de Overijsselse derby tussen GA Eagles en Heracles Almelo heeft geen winnaar opgeleverd. In Deventer werd het 1-1 door een late gelijkmaker van Erik Falkenburg.
De wedstrijd werd hervat in de twintigste minuut, omdat het duel vorige maand werd gestaakt wegens hevige regenval. In de eerste helft gebeurde er niet veel. Go Ahead kreeg twee goede kansen via Erik Falkenburg en Doke Schmidt, maar zij ontbeerden wat geluk.

Heracles opent sterk

Na de hervatting domineerden de bezoekers uit Almelo het duel zonder grote kansen te creëren. Go Ahead moest ver achteruit. Heracles-middenvelder Bel Hassani was met een fraai schot op de paal dicht bij een treffer. Veel verder kwamen de bezoekers, ondanks een veldoverwicht, niet. Aan de andere kant leek Jop van der Linden de score wel te openen, maar zijn vrije trap werd weergaloos gepakt door doelman Remko Pasveer.

Solo Uth zorgt voor voorsprong

In de 75ste minuut werd de ban gebroken. Heracles-aanvaller Mark Uth soleerde simpel langs de kwakkelende Go Ahead-defensie en kon simpel afronden, 0-1. Invaller Jeffrey Rijsdijk en aanvoerder Jop van der Linden weigerden in te grijpen bij de actie van de Duitser.

Pech voor Go Ahead

Even later was Jop van der Linden wel dicht bij de gelijkmaker. De vrije trap van hem belandde echter op de binnenkant van de paal. Xander Houtkoop kreeg nog een grotere mogelijkheid. De buitenspeler met een verleden bij Heracles kwam vrij voor Pasveer, maar het schot van Houtkoop kwam op het lichaam van de doelman van Heracles. Toen Heracles de overwinning binnen leek te hebben, kopte Erik Falkenburg in de slotminuut op schitterende wijze nog de 1-1 binnen.

GA Eagles - Heracles Almelo 1-1

0-1 Mark Uth (75)
1-1 Erik Falkenburg (88)
Scheidsrechter: Tom van Sichem
Geel: Houtkoop, Antonia, Falkenburg (GA Eagles), Davidson, J. Veldmate, Bel Hassani en Schenkeveld (Heracles)
Opstelling GA Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Vd. Linden, Schenk, Lambooij (Amevor/86), Turuc, Falkenburg, Antonia, Godee (Rijsdijk/69) en Houtkoop.
Opstelling Heracles: Pasveer, Te Wierik (Schenkeveld/67), Veldmate, Streutker, Davidson, Quansah (Cziommer/46), Rienstra, Bel Hassani (Tannane/86), Rosheuvel, Uth en Linssen
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.