nieuws

'Rauwe emotie in Adelaarshorst moet blijven, maar niet uit de hand lopen'

"We moeten de rauwe emotie die de Adelaarshorst kenmerkt behouden, maar de supporters moeten zichzelf wel in de hand houden". Oud-voorzitter Hans de Vroome van Eredivisionist Go Ahead Eagles maakt zich, samen met een aantal andere prominenten, zorgen over het gedrag van de eigen supporters.
Gisteravond zijn voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo pamfletten uitgedeeld. In de tekst op het roodgele pamflet dringen onder meer aanvoerder Marnix Kolder, trainer Foeke Booy en Hans de Vroome er op aan om netjes te blijven en respect voor spelers, clubs en scheidsrechters te tonen.
De pamfletten komen niet geheel onverwacht: zondag staat de IJsselderby tegen PEC Zwolle op het programma, een wedstrijd tussen twee rivalen die altijd beladen is. En nu nog extra beladen omdat de Kampioensschaal van PEC Zwolle onlangs werd gestolen door supporters van Go Ahead Eagles. De Vroome maakt zich zorgen over het gedrag van supporters rond het duel met PEC Zwolle.

Wedstrijd gestaakt

De wedstrijd tegen Vitesse werd onlangs gestaakt na spreekkoren, vuurwerk en een supporter die het veld op kwam. "We zijn ontzettend blij met de support van de fans, maar de emoties roepen ook negativiteit op. En dat willen we juist voorkomen", aldus De Vroome.
"Als je mensen op de tribune spreekt over de emoties en wat dat los kan maken, dan snappen ze wel dat het niet uit de hand moet lopen. Maar als er dan sprake is van veel emotie dan zijn sommige supporters wat kort van geheugen". De prominenten doen een appèl op het gezond verstand, omdat het de club enorm kan schaden als de supporters negatief in het nieuws blijven komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.