nieuws

PvdA nog niet overtuigd van verkoop Urenco

Urenco in Almelo
Urenco in Almelo
Partij van de Arbeid is nog niet overtuigd van de verkoop van uraniumverrijker Urenco. Dat zei Kamerlid Mei Li Vos vanochtend na de hoorzitting in de Tweede Kamer.
Het kabinet is van plan zijn aandeel van een derde in Urenco te verkopen. De waarde van het Nederlandse deel in Urenco wordt geschat op 10 miljard euro. Mei Li Vos gaf na de hoorzitting aan dat ze nog geen goede argumenten heeft gehoord voor een verkoop. "Economisch gezien zal het Nederland niet veel goed doen, want de staatsschuld daalt weliswaar, maar de schatkist loopt wel jaarlijks misschien 100 miljoen euro aan dividend mis.", aldus Vos. Het CDA heeft al aangegeven tegen de verkoop van Urenco te zijn. De VVD heeft nog geen standpunt ingenomen.

Groot belang werkgelegenheid Twente

Loco-burgemeester Jan van Marle van Almelo gaf in de hoorzitting aan tegen de verkoop te zijn. Hij pleitte er juist voor om extra aandelen te kopen. Ook waarschuwde hij de Kamerleden dat Urenco van groot belang is voor hoogwaardige werkgelegenheid in Twente. De hoorzitting was een initiatief van CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Hijum uit Zwolle. Hij vindt het onverstandig van het kabinet dat het de Nederlandse aandelen in Urenco, de fabrikant van nucleaire grondstoffen, wil verkopen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.