nieuws

Financieel directeur Saxenburgh Groep vertrekt per direct

Röpcke Zweers ziekenhuis
Röpcke Zweers ziekenhuis
Financieel directeur Henk van der Wal van de Saxenburgh Groep moet vertrekken. In goed overleg met de Raad van Bestuur heeft de Raad van Toezicht besloten dat hij direct terugtreedt.
Reden voor het vertrek zijn de tegenvallende financiële resultaten voor het Röpcke Zweers Ziekenhuis van de afgelopen jaren. In verklaring zegt voorzitter Schuldink van de Raad van Toezicht dat er voor de toekomst ook geen vertrouwen is dat deze resultaten weer op orde worden gebracht. Van der Wal vormde samen met Pauline Terwijn de Raad van Bestuur en had onder meer financiën in zijn portefeuille.

Eigenaar Röpcke Zweers Ziekenhuis

Op korte termijn komt de zorginstelling met een plan om de financiën weer op orde te brengen. De Saxenburg Groep is onder meer eigenaar van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Vorig jaar had de Saxenburgh Groep nog een verlies van 600.000 euro op het Röpcke Zweers ziekenhuis.
Ook heeft de Saxenburg Groep een aantal zorgcentra. Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg werd in november door de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder verscherpt toezicht gesteld omdat de zorg van het zorgcentrum is niet goed genoeg. Het toezicht geldt voor een half jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.