nieuws

Kringloopbedrijf Wawollie in Almelo strijdt om open te blijven

Loretta Schrijver opende vorig jaar Wawollie in Almelo
Loretta Schrijver opende vorig jaar Wawollie in Almelo
Kringloopbedrijf Wawollie in Almelo gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank. Die bepaalde dat het kringloopbedrijf niet over de juiste vergunning beschikt. De gemeente wil het pand daarom sluiten.
Wawollie is sinds vorig jaar gevestigd aan de Plesmanweg en kreeg toen van de gemeente een omgevingsvergunning. Nu blijkt dat detailhandel op die plek niet is toegestaan. In het bestemmingsplan staat dat 80 procent van de handelswaar uit volumineuze goederen moet bestaan. Wawollie zou daar niet aan voldoen. Bij de gemeente kwamen ook klachten binnen over de rommelige uitstraling van het pand. Daarnaast zou het gebouw niet aan de brandveiligheidseisen voldoen. De gemeente Almelo wil daarom geen vergunning meer verlenen.
Vorig jaar stemde de gemeente nog in met de vestiging van Wawollie omdat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daar aan een baan geholpen konden worden. Er zijn dagelijks zeker twintig mensen aan het werk. Oprichter Hans Messie van Wawollie is het niet eens met de uitspraak en gaat in hoger beroep. Volgens Messie blijft de vestiging van Wawollie in Almelo voorlopig gewoon open.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.