nieuws

Enschede helpt Voedselbank in zoektocht naar onderdak

Voedselbank Enschede
Voedselbank Enschede
De Voedselbank Enschede-Haaksbergen zou zijn intrek kunnen nemen in één van de gebouwen van de gemeente of in een kerk die binnenkort leeg komt te staan. Dat zegt wethouder Welman van Enschede. Hij wil de Voedselbank helpen een nieuw onderkomen te vinden.
Welman vertrouwt erop, samen met het bestuur, een nieuwe plek voor de Voedselbank te kunnen vinden. "Dan zoeken we wel naar een plek waar ze iets langer kunnen blijven."

Verhuizing kost meer dan 10.000 euro

Vorige week werd duidelijk dat het huurcontract voor de oude Polaroid in 2015 niet wordt verlengd, waardoor de Voedselbank dakloos wordt. De instelling zit daar nu anderhalf jaar en had gehoopt er langer te kunnen blijven.
De vorige verhuizing heeft zeker 10.000 euro gekost. Een volgende verhuizing wordt waarschijnlijk nog duurder, omdat één van de koelcellen nog een verhuizing naar verwachting niet meer overleeft.

Voedselbank ook in Haaksbergen dakloos

Wethouder Welman laat zich maandag in een gesprek informeren over de feiten en de wensen van de Voedselbank. "Dat moeten we wel doen. De instelling heeft haar meerwaarde wel bewezen, helaas is het nodig".
De Voedselbank Enschede-Haaksbergen verzorgt wekelijks voedselpakketten voor 530 gezinnen in Enschede en 30 in Haaksbergen. Ook in Haaksbergen wordt de Voedselbank dakloos. Ook daar helpt de gemeente zoeken naar een nieuwe locatie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.