nieuws

Zege komt op juiste moment voor Michel Mulder

Michel Mulder
Michel Mulder
Hoe het voelt om als derde of vierde te eindigen, weet Michel Mulder inmiddels wel. Precies op het juist moment brak de schaatser vrijdag met die trend. Bij wereldbekerwedstrijden in Berlijn behaalde hij de eerste zege van het seizoen.
Met het oog op het olympisch kwalificatietoernooi, over 3 weken in Heerenveen, kon die overwinning op geen beter moment komen. "Het is wel heel erg lekker om een keer te winnen", zei Mulder, die dit wereldbekerseizoen al twee bronzen medailles behaalde (500 en 1000 meter) en ook tweemaal als vierde eindigde. "En vooral met deze tijd, want die mag er wel zijn."

Weer geluk in Berlijn

Opnieuw was Berlijn de stad die Mulder geluk bracht. De sprinter debuteerde enkele jaren geleden in het Sportforum in het internationale veld en de geboren Zwollenaar bracht twee seizoenen terug in hetzelfde ijsstadion zijn eerste en tot vrijdag enige wereldbekerzege op zijn naam. "Laten we in Berlijn maar een keer een WK organiseren", zo grapte Mulder, die in een rechtstreeks duel afrekende met zijn Zuid-Koreaanse concurrent Mo Tae-bum: 34,80 om 34,89.
In Duitsland ontbrak met broer Ronald de grootste concurrent van Michel Mulder. Ook Jan Smeekens, vorig seizoen winnaar van de wereldbeker en nu zoekend naar zijn vorm, deed niet mee. Ronald Mulder en Smeekens zijn met het team van BrandLoyalty op trainingskamp in Collalbo. Volgens coach Jac Orie paste de wedstrijd in Berlijn, met het oog op het belangrijke olympische kwalificatietoernooi van eind december, niet in het schema van zijn team.

Broer gepasseerd

Ronald Mulder zakte door zijn afwezigheid van de eerste naar de derde plek in de tussenstand. Michel Mulder passeert dankzij zijn overwinning zijn broer Ronald in de wereldbekerstand. Mo Tae-bum is nu koploper met 427 punten. Michel Mulder heeft 388 punten en Ronald Mulder 376.
"Over 3 weken staat iedereen weer op nul", zo keek Michel Mulder vast vooruit naar het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). "Al had ik graag gezien dat iedereen hier had meegedaan; je wilt van iedereen winnen. Maar iedereen maakt in aanloop naar het OKT zijn eigen keuzes. Ik denk dat dit voor mij de beste aanloop is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.