nieuws

Hondje Chica uit Almelo overleden, mogelijk aan een hartaanval

Chica en haar baasje in gelukkige tijden
Chica en haar baasje in gelukkige tijden
Het veelbesproken hondje Chica uit Almelo is vanmorgen overleden, kort nadat het was uitgelaten. Mogelijk is Chica bezweken aan een hartaanval.Â
De 91-jarige eigenaar Herman Beelen, bewoner van verzorgingshuis De Hofkamp in Almelo, is erg verdrietig, meldt thuishulp Marion Wesselink. "Hij hoopte altijd dat hij Chica zou overleven. Dat is nu gebeurd, maar hij mist Chica nu al." Wesselink hoorde het slechte bericht vanmorgen van de vrijwilliger die Chica had uitgelaten. "Ik werd gebeld dat het niet goed ging met Chica", vertelt ze. Terwijl ze zich gereedmaakte om naar Chica te gaan kijken ging de telefoon opnieuw. Nu kreeg Wesselink te horen dat ze geen haast meer hoefde te maken. "Chica was al overleden."
Ondanks de hoge leeftijd van de teckel, kwam de dood toch onverwacht. Twee weken geleden verklaarde een dierenarts het hondje nog helemaal gezond. "En gisteravond en vanmorgen bij het uitgaan was er nog niets aan de hand", zegt Wesselink.
En zo wisselen vreugde en verdriet zich binnen 24 uur razendsnel af. Gisteren werd namelijk bekend dat Chica mocht blijven wonen bij haar baasje. De hond moest eigenlijk weg omdat Beelen haar niet meer kon uitlaten. Het lukte Wesselink om voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen voor een uitlaatrooster. Toen mocht het hondje blijven van Woningstichting Sint Joseph. Chica en haar baasje zijn zes jaar samen geweest.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.