nieuws

Deelnemers Weissensee4Kids bereiden zich voor op barre tocht

Zo'n 80 deelnemers aan het project Weisensee4Kids uit IJsselmuiden bereiden zich voor op de 200 kilometer lange schaatstocht in januari op de Weissensee.
Zaterdagochtend trainden de schaatsers bij Flevonice bij Biddinghuizen. Het doel was om zoveel mogelijk kilometers te maken op de schaatsbaan. Zo kunnen de schaatsers er voor zorgen dat zij straks beschikken over een optimale conditie. "Het is de eerste keer op buitenijs, dus dat is even wennen", aldus Jan Jutstra. Hij is één van de deelnemers die op de website van RTV Oost een weblog gaat bijhouden over zijn belevingen.
Op 24 januari wordt er op de Weissensee in Karinthië geschaatst voor twee goede doelen: Het Ronald McDonald-huis in Zwolle en Orange Babies. Tijdens de toertocht van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee willen de schaatsers geld inzamelen voor deze goede doelen. Dat geld wordt in Nederland gebruikt om het mogelijk te maken dat ouders dichtbij hun zieke kind in het ziekenhuis kunnen blijven met hulp van het Ronald McDonald-huis.
In Namibië worden de allerarmste kinderen ondersteund met eten, zorg en scholing. In Okahandja wordt in de allerarmste wijk elke dag gekookt voor kinderen die anders geen eten krijgen. Deze kinderen hebben allemaal te maken met HIV/aids. Door moeders uit de wijk op te leiden kunnen deze kinderen worden onderzocht en gevoed. Ook krijgen de kinderen dan de juiste medicijnen. Bovendien gaan ze naar school. Hierdoor krijgen deze kinderen een kans op een betere toekomst.
"Wij zijn zelf de trotse ouders van twee Afrikaanse geadopteerde kindjes", aldus Marije van Dijk van Weissensee4kids. "We hebben dus affiniteit met de goede doelen waar we dit jaar voor rijden."
RTV Oost ondersteunt de actie voor de goede doelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.