nieuws

Heraclied Davidson op WK tegen Oranje: "Geweldige loting"

Heracles-verdediger Jason Davidson heeft verheugd gereageerd op de loting voor het WK voetbal. Zijn land Australië werd gekoppeld aan Nederland, Spanje en Chili.
"Het was een verrassing om bij Nederland in de poule te komen", aldus de verdediger. "Als eredivisie-speler is het geweldig om tegen Oranje te spelen. Het wordt wel een hele uitdaging, want we treffen de twee finalisten van het vorige WK."
De kansen voor Australië om de volgende ronde te bereiken, lijken op voorhand dus niet groot. Davidson: "Op een WK is elke wedstrijd zwaar; het maakt niet uit tegen wie je speelt. Natuurlijk zijn Spanje en Nederland de grote favoriet, maar Aussies zijn wel gewend om de underdog te zijn. Hopelijk kunnen we voor een verrassing zorgen."
Davidson denkt niet dat - door zijn kennis van het Nederlandse voetbal - hij nu meer kans maakt op een plek in de definitieve WK-selectie van Australië. "Nee, we spelen niet alleen tegen Nederland en Tommy Oar (FC Utrecht, red.) zit ook bij de nationale ploeg. Ik moet gewoon wekelijks blijven spelen, dan maak ik een goede kans om mee naar het WK te gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.