nieuws

Heracles Almelo verrast met historische zege bij Roda JC

Heracles Almelo heeft zondagmiddag een historische overwinning geboekt bij Roda JC. De ploeg van trainer Jan de Jonge won voor het eerst in de historie een eredivisiewedstrijd in Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 1-3 voor de bezoekers uit Almelo.
In een gelijkopgaande beginfase waren er weinig kansen te noteren. De eerste goede mogelijkheid was meteen raak. Na achttien minuten zette Wiljan Pluim op aangeven van Mitchell Donald de 1-0 op het scorebord. Na een mooie aanval schoot Pluim de bal in de verre hoek. Aan de andere kant kreeg Heracles een aantal schietkansen, maar wist niet te scoren. Tot de 35ste minuut toen Simon Cziommer beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht met een schot van buiten de zestien.
Dankzij die gelijke stand bij rust ontspon zich in de tweede helft een open voetbalgevecht, met vele kansen over en weer. Invaller Oussama Tanane was de gevierde man met twee rake afstandsschoten. De Nederlandse Marokkaan was amper ingevallen voor Mikhael Rosheuvel toen hij een poging afvuurde op het doel van Filip Kurto. De Poolse keeper liet zich van zijn slechtste kant zien door het houdbare schot door zijn handen te laten glippen, waarmee hij de ondergang van Roda inluidde. Dankzij nog een rake uithaal van Tannane won Heracles voor het eerst sinds eind oktober weer eens een competitieduel.

Roda JC - Heracles Almelo 1-3 (1-1)

1-0 Pluim (18)
1-1 Cziommer (35)
1-2 Tannane (79)
1-3 Tannane (88)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Bonevacia, Németh (Roda JC), Linssen (Heracles Almelo)
Roda JC: Kurto, Dijkhuizen, Luijckx, Biemans, Van Peppen, Hupperts, Pluim, Donald, Bonevacia (Demouge/65), Fledderus (Höcher/23), Németh.
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Dorda, Cziommer (Quansah/87), Rienstra, Bel Hassani, Rosheuvel (Tannane/78), Uth (Amoah/46), Linssen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.