nieuws

Opvallend positieve toon in Twente Index

Twente Index 2013
Twente Index 2013
De werkloosheid in Twente is het afgelopen jaar hard gestegen maar toch concluderen de onderzoekers achter de Twente Index dat het langzaamaan beter gaat.
Dat schrijven ze in de maandag gepresenteerde Twente Index 2013. De conclusie van de onderzoekers is opvallend omdat zowel het aantal faillissementen als het aantal werklozen in Twente hoger ligt dan in de rest van Nederland. Op dit moment zijn 30.000 Tukkers werkloos. In het eerste halfjaar zijn 190 bedrijven failliet gegaan tegen 139 in dezelfde periode vorig jaar.

Twente komt van ver

De optimistische toon in het rapport is te verklaren uit het feit dat Twente het jarenlang stukken slechter deed dan de rest van Nederland. De onderzoekers concluderen nu dat de verschillen steeds kleiner worden. Dat wordt als positief ervaren. "Jarenlang was Twente een regio die structureel kwetsbaar was. (...) Maar dat beeld behoort inmiddels tot het verleden."
In de regio Twente wonen traditioneel veel lageropgeleiden. Het aantal hogeropgeleiden blijkt steeds meer toe te nemen. Volgens de onderzoekers komt ook dat percentage steeds dichter in de buurt van het landelijk gemiddelde. Dat is goed nieuws voor de high-tech bedrijven die nu nog vaak uit moeten wijken naar andere delen van het land omdat ze niet genoeg personeel kunnen vinden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.