nieuws

"Sluiting AkzoNobel Deventer niet in bedrijfsbelang"

Eerdere staking bij Akzo Nobel
Eerdere staking bij Akzo Nobel
De sluiting van de AkzoNobel vestiging in Deventer is 'niet nodig en niet in het belang van het bedrijf'. Dat concluderen de vakbonden na een eigen onderzoek van de Ondernemingsraad van de Deventer vestiging.
Het volledige onderzoek is dinsdag in het Postillon hotel in Deventer gepresenteerd. Eind vorige week werden de eerste resultaten al bekend gemaakt aan het personeel. Dat was het begin van de derde 24-uurs staking in amper een maand tijd. Met het volledige onderzoek in de hand bereiden de vakbonden nu nieuwe acties voor.

AkzoNobel geeft niet toe

Het is volgens vakbondsbestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten simpel: "De vestiging in Deventer heeft bestaansrecht op de lange termijn. Het voorgenomen besluit kan en moet daarom van tafel." AkzoNobel gaf vorige week al aan niet te zullen zwichten.
De chemiegigant wil de productielocatie in Deventer sluiten omdat de productie in andere landen goedkoper kan. Nadat het personeel donderdag weer in staking ging gaf het bedrijf al aan niet toe te willen geven. "We zijn het oneens met de aanbevelingen en conclusies in het onderzoek." aldus een woordvoerder van AkzoNobel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.