nieuws

Hengelo is kraters in stad zat, invulling gezocht voor braakliggende grond

Braakliggende terreinen in de Hengelose wijk Klein Driene moeten snel een zinnige bestemming krijgen. Bewoners zijn de 'kraters' in de wijk meer dan zat.
Met hulp van de gemeente, plaatselijke ondernemers en andere buurtbewoners willen de initiatiefnemers de buurt opknappen. Dat gebeurt onder de noemer de Hengelose WIJ-Landen. Het gaat daarbij vooral om tijdelijke projecten die weer verdwijnen op het moment dat er huizen of andere gebouwen gebouwd worden.
"We willen nu een mooie, rustige speelplek in het groen realiseren voor onze kinderen", zegt initiatiefneemster Kim Weevers over concrete plannen aan de Händelsstraat. "Op die plek is woningbouw gepland, maar het komt door de crisis niet van de grond. Ik hoop dat we voldoende ondernemers kunnen vinden die ons met dit project steunen."
Het project in Klein Driene is vergelijkbaar met de plannen voor de krater in de Hengelose binnenstad, op de plek van de voormalige bibliotheek en stadskantoor. Ook daar loopt een project van WIJ-Landen. Er moet onder meer een voetgolfbaan komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.