nieuws

Sobere uitvoering verbrede N340 tussen Zwolle en Ommen in de maak

Impressie nieuwe N340
Impressie nieuwe N340
De Provinciale Staten stemmen komende woensdag mogelijk in met een verbreding van de N340 tussen Zwolle en Ommen. De wegverbreding wordt een sobere uitvoering van eerdere plannen, melden de TC Tubantia en De Stentor.
De sobere aanpak van de N340 is mogelijk als de VVD in Provinciale Staten van Overijssel een motie steunt om 120 miljoen euro te besparen op de wegverbetering. Het oorspronkelijke plan voorzag in een 100 kilometer weg met dubbele rijstroken. Daarvoor was 360 miljoen euro gereserveerd. De oppositiepartijen vinden een dergelijk hoog bedrag in deze tijd niet verantwoord en menen dat kan worden volstaan met een 80 kilometer weg. De oppositiepartijen krijgen waarschijnlijk bijval en steun van de VVD.  
Coalitiepartner CDA zegt tegen de bewuste motie te zullen stemmen. De coalitiepartijen CDA, VVD, SGP en ChristenUnie stemden vorige maand al tegen een motie van PVV waarin al werd voorgesteld de aanpak van de weg flink te versoberen. De stemmen staakten toen bij 23-23. De motie krijgt nu met steun van de VVD een nieuwe kans.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.