nieuws

Ondernemingsraad AkzoNobel Deventer heeft alternatief tegen sluiting

De ondernemingsraad van AkzoNobel in Deventer wil met 30 procent minder personeel gaan werken, om zo sluiting van de vestiging in Deventer te voorkomen.
Het alternatieve plan van de ondernemingsraad werd vanmiddag gepresenteerd in het Postillon hotel in Deventer. In augustus maakte AkzoNobel bekend dat de vestiging in Deventer dicht moet vanwege bezuinigingen.

Meerdere stakingen door personeel

Het advies van de ondernemingsraad luidt dat ze tegen de sluiting is en dat de sluiting ook niet nodig is. De OR zegt dat als AkzoNobel 40 tot 50 mensen ontslaat de bezuiniging ook gehaald kan worden.
De afgelopen maanden heeft het personeel al meerdere keren gestaakt. Vakbondsbestuurder Ron Vos van FNV Bondgenoten zegt - met het plan van de ondernemingsraad in de hand - dat de vestiging in Deventer bestaansrecht heeft op de lange termijn. "Het voorgenomen besluit kan en moet daarom van tafel", zegt de vakbondsbestuurder.

Reactie van AkzoNobel

De chemiegigant wil de productielocatie in Deventer sluiten, omdat de productie in andere landen goedkoper kan. AkzoNobel komt vrijdag met een reactie op het alternatieve plan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.