nieuws

Gespannen sfeer binnen coalitie Provinciale Staten

Er is een gespannen sfeer ontstaan binnen de coalitiepartijen in Provinciale Staten. Aanleiding is de aankondiging van de VVD om mee te stemmen met een motie van de oppositie over de weg N340.
Het voorstel van de PVV zet in op een forse versobering van de plannen. De provinciale weg tussen Zwolle en Ommen wordt in de huidige plannen opgeknapt voor 260 miljoen euro, maar de oppositie wil nu dat het project tientallen miljoenen euro's goedkoper wordt uitgevoerd. Het voorstel werd vorige maand al door de PVV ingediend. Toen stemde de VVD tegen. Morgen komt het voorstel opnieuw op tafel door een stemfout van de SGP en doet de VVD wel mee met de oppositie.

CDA onaangenaam verrast

Het CDA is onaangenaam verrast door de zet van de VVD, omdat het gebruikelijk is om afwijkend stemgedrag eerst te bespreken binnen de coalitiepartijen. Dat is niet gebeurd. Morgenochtend moet bij het coalitieoverleg blijken of de situatie aanleiding is voor een politieke crisis.
VVD-fractievoorzitter Pieper rekent op een constructief overleg en verwacht dat ze er samen uit zullen komen. Dit ondanks dat de coalitiepartijen zakelijk van mening kunnen verschillen in dit dossier.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.