nieuws

Overval evangelische boekwinkel Enschede kreet om hulp

Rechtspraak
Rechtspraak
"Een noodkreet om hulp", zo omschreef een 50-jarige Enschedeër de overval die hij eerder dit jaar pleegde op een evangelische boekhandel aan de Beltstraat in zijn woonplaats. Bij de overval maakte de man, die een medewerkster van de boekwinkel met een mes bedreigde, iets meer dan 100 euro buit.
Ver kwam hij niet met de buit. Een agent, die toevallig net zijn hond aan het uitlaten was, kon de overvaller onderscheppen en aanhouden.

Overval plegen om hulp te krijgen

Voor de rechtbank in Almelo vertelde de 50-jarige Enschedeër dat hij op dat moment al op weg was naar het politiebureau om zich aan te geven. De overval pleegde hij alleen maar om hulp te krijgen, hij zag zijn situatie op dat moment niet meer zitten. De man vertelde de Almelose rechters dat hij een 'serieuze' overval wilde plegen, zodat hij langere tijd vast zou komen zitten.
De man zegt dat hij niet langer kon leven met zijn drugsverslaving. Deskundigen die de man onderzochten, constateerden dat een behandeling inderdaad aan te raden is. Welke dat moet zijn, dat bleef bij de rechtszaak nog onduidelijk. Reden voor de rechtbank om de zaak aan te houden voor een rapport over de behandeling. Op 4 maart gaat de zaak verder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.