nieuws

Coalitie Provinciale Staten onder druk door problemen rond N340

Het CDA in Provinciale Staten doet morgen een ultieme poging om de VVD af te laten zien van een besparing van 120 tot 150 miljoen euro op de N340, de weg tussen Zwolle en Hardenberg. Het belooft een spannende dag te worden in de Staten.
Als de besparing die de VVD voor ogen heeft doorgaat, is de verbreding van het karrenspoor tussen Zwolle en Hardenberg van de baan. De VVD is van plan voor een motie van de PVV te stemmen, waarin wordt voorgesteld de opknapbeurt van de N340 tientallen miljoenen euro's goedkoper uit te voeren. Die motie werd vorige maand ook al eens door de PVV ingediend. Door een stemfout van de SGP staakten toen de stemmen. Morgen dient de PVV de motie opnieuw in. De VVD zal nu in plaats van tegen, voor stemmen.
Morgenochtend hebben de coalitiepartijen in de aanloop naar de Statenvergadering van morgenavond nog een overleg. De sfeer in de coalitie is gespannen. Als de VVD inderdaad voor de motie stemt, is er sprake van een vertrouwensbreuk in de coalitie wat kan leiden tot een crisis.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.