nieuws

Tien jaar cel geëist voor zware mishandeling met knuppels in Enschede

Tien jaar cel geëist voor mishandeling met knuppels
Tien jaar cel geëist voor mishandeling met knuppels
Een zware mishandeling in Enschede moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, bestraft worden met tien jaar cel voor de drie betrokken mannen. Zij sloegen in augustus dit jaar met knuppels in op een familielid. Die raakte ernstig gewond en heeft nog altijd last van het incident. Volgens het OM is poging tot moord in vereniging bewezen.
De drie verdachten zijn mannen van 20, 23 en 33 jaar oud en komen net als het slachtoffer allemaal uit Pakistan, het is familie. Binnen de familie was ruzie ontstaan en dat escaleerde op 10 augustus.

Knuppels

Op de Wethouder Elhorststraat liep de ruzie uit op een ernstige mishandeling. De drie slaan met knuppels in op het familielid en stoppen pas als ze doorkrijgen dat omstanders de politie hebben gebeld. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en heeft nog altijd last van fysieke en emotionele klachten door het geweld.
Na de mishandeling sloegen de drie verdachten op de vlucht. De 23-jarige en 33-jarige man melden zich een dag later bij de politie, maar de 20-jarige vlucht naar Duitsland. Daar kan hij later op grond van een Europees Arrestatiebevel worden aangehouden.

Moord

Het Openbaar Ministerie sprak vandaag van voorbedachte rade en dus moord in vereniging. De drie hadden het plan om hun familielid te mishandelen, oordeelde de officier van justitie. Het verhaal van de verdachten dat zij in een opwelling handelden en de slagwapens toevallig op straat vonden, noemt het OM ongeloofwaardig.
Volgens het OM meenden de verdachten voor eigen rechter te mogen spelen door het aangetaste eergevoel te willen rechtzetten. "Dit getuigt van een volstrekt gebrek aan inzicht in wat er in dit land acceptabel is, en wat niet." Culturele aspecten zijn volgens het OM niet aan de orde. "Iemand willen vermoorden en daar met z'n drieën een serieuze poging toe doen, is hier één van de ernstigste dingen die je kunt doen. Daar zijn geen excuses voor."
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.